Vliegen naar Sri Lanka

Sri Lanka ligt in Zuid Azië in de Indische Oceaan voor de kust van India. Het is hierdoor alleen per vliegtuig te bereiken al zal het vast ook mogelijk zijn om vanuit India met de boot naar Sri Lanka te varen. Alle vluchten vanuit Nederland en België Naar Sri Lanka worden met een tussenstop uitgevoerd. De enige internationale luchthaven van het land is Bandaranaike International Airport. Bij de meeste vluchten naar Sri Lanka zal je onderweg een tussenstop maken in Dubai. Op het internationale vliegveld van Dubai zal je van de terminal naar de andere moeten reizen om over te kunnen stappen.

Vliegen naar Sri Lanka

Vanuit Nederland, België en Duitsland zijn er verschillende maatschappijen die je via een tussenstop naar Sri Lanka brengen. Vanuit Nederland kun je met de KLM, Emirates, Qatar airways, Etihad airways en Turkisch Airlines naar Colombo vliegen. Let wel goed op de overstaptijden, want dit kan bij sommige maatschappijen behoorlijk oplopen. Voor je een ticket gaat boeken is het verstandig om goed te kijken vanwaar je vliegt zo kunnen de tickets in Duitsland of België enkele honderden euro’s goedkoper zijn dan vanuit Nederland, maar andersom kan ook. De goedkoopste tickets die je tegenkomt hebben vaak niet één maar twee tussenstops. Heb je tijd genoeg dan is dat natuurlijk een goede optie, maar wil je zo snel mogelijk naar je plaats van bestemming dan kun je beter een andere vlucht boeken.

Vluchtduur

Zonder tussenlandingen zal je ongeveer tien uur onderweg zijn. Met een tussenstop moet je er rekening mee houden dat je minimaal twaalf tot vijftien uur onderweg zal zijn. Dit verschilt overigens sterk per vliegtuigmaatschappij. KLM, Emirates en Etihad hebben over het algemeen de kortste vliegtijden.

Bandaranaike International Airport

Tweeëntwintig kilometer buiten Colombo ligt het Bandaranaike International Airport. Dit is het grootste, belangrijkste en tevens enige internationale luchthaven van Sri Lanka. Het vliegveld is aangelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog en vanaf 1967 doet het al dienst als een de internationale luchthaven van het land.
Vandaag de dag is het een modern vliegveld dat van alle gemakken voorzien is. Je beschikt er over gratis wifi en er zijn tal van winkeltjes te vinden waar je je laatste souvenirs kunt scoren.

Transfers

Voor de transfers van en naar de verschillende luchthaven kun je het beste gebruikmaken van taxi’s. Deze zijn afhankelijk van de verschillende luchthavens voor enkele euro’s te boeken bij je hotel. Wil je niet voor verrassingen komen te staan dan kun je de transfer ook van tevoren regelen; zo heb je op voorhand goed inzicht hoeveel je transfer gaat kosten.